Bexets

Bara så länge det finns stjärnor över oss

Söndag

Kategori: Allmänt

dålig jag är på att blogga, men det händer inte så mycket här under veckorna. Samma saker liksom
 
I helgen har vi vart i deras hus vid kusten igen, vädret sög på lördagen, men idag har det vart fint :)
Bjuder på lite bilder!
 
 
Tack och hej leverpastej /R
 

Bilder

Kategori: Allmänt

Jan spelade fotbollsmatch i lördags
 
Blåsigt på stranden
 
Lycklig tjej har kult på rastaurangen
 
Mys-Jan

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag är det röd dag i Vic och Barcelona, men inte här i Torelló dock har vissa skolor stängt!
Detta betyder alltså att jag och jan banan har en mysdag hemma :)
 
I helgen har vi varit i en stad som heter Pals, den ligger vid kusten (costa brava) och familjen har ett hus där, det var jättefint och nära till en stor strand men som jag klagat på tidigare så var inte vädret på våran sida. Helt sjukt att det är så kallt här i Maj! 13 grader har det varit förra veckan och i helgen kanske det var 18 som mest och så lite vind på det. jaja, det blir väl bättre :) jag ser fram emot att åka dit när det har blivit sommar!
 
idag har jag och bananen vart hemma och lekt, det har regnat så vi har bara vart inne, spelat spel och kollat på film, målat osv. Sen har jag vart på "power tono" vilket är typ som body pump. En bp-fantast som jag såg fram emot passet väldigt mycket, men det var inte så bra, tråkiga övningar och konstig musik plus att han som hade passet inte ens gjorde i takt till musiken eller rätt rörelser. jaja imorgon blir det nåt annat :)
 
För övrigt så har jag och tobben vart tillsammans ett år idag, om man nu kan ha ett speciellt datum när man "blev ihop" haha, datumet är en efterkonstruktion av mig ;) det känns som mycket längre men ett år är väl ganska långt antar jag!
jag har även skypat med ami och lotten-totten idag på förmiddagen, det var kul :DD
 
hejsvejs /R
 
 

Fredag

Kategori:

Fredag hela dan!
Igår var det kallt och regnigt, idag är det sol/moln/varmt/blåsigt/kallt och nu började det regna. Jag tror man brukar kalla detta för aprilväder, men det är maj. ÖRKE

igår var jag på GAC vilket är samma som mtc's MLR, det var minsann hårt och jag tror att jag har hittat Spaniens motsvarighet till Kattis!!! Crazy
Så idag tänkte jag gå på "total wellness"
I tron om att detta wellness-pass skulle vara något likt yoga eller så åkte jag till gymmet en timme tidigare och körde ett lagom hårt axlar och cardio-pass.
Väl inne i salen sen så visar det sig att "total wellness" är ungefär som "total fitness"
Spanjorerna är inte så bra på engelska, men jag trodde aldrig att wellness skulle vara så jobbigt. Det blev ju inte bättre av att det var Spanien-Kattis som hade passet! "REBECCA REBECCA kom igen!!!!" Skrek hon flera gånger när jag försökte vila.. Nu ska jag äta kex och kolla på tv.
Hejdå /R

P.s jag hade träningsvärk också :(

"vi kommer aldrig vara nya igen, men aldrig bli gamla heller"

Kategori: Allmänt

jag är såklart mest kär i torbjörn tonfisk men jag tror att jag har ett litet förhållande med den här låten.
 
Upp går solen, så säker på sig själv
när våren får dig att bryta samman
tänk på när vi var tillsammans
Eva, jag vet inte vad jag försöker säga
så bara lyssna på stråkarna
 
 

onsdag

Kategori: Allmänt

REGN HELA DAN usch bajs
det är tur att jag aldrig kommit ur kiss och bajs-åldern för Jan är i den nu så vi kan säga bajs på massa olika språk och skratta.
Han tycker även att det är kul att lära andra barn ordet "fart" alltså prutt på engelska.
HEHE stackars Mireia!
 
Idag har jag vart på "aero step" vilket är typ som vanlig step, men svettigt var det!!
efter skolan hade Jan simning så då passade jag på att simma lite jag också, jag är sämst på att simma så jag tycker det är skittråkigt.
 Efter simlektionen lekte vi i bassängen, det var roligare! Tänk att jag är 22 år gammal och inte har mognat ett dugg sen 10 :D man måste även ha en sån där simmössa på sig när man simmar i bassängen, det var inte så kul för jag var jätteful plus att den åkte upp hela tiden. 
 
Imorgon blir det skola förhoppningsvis för jag har inte råd med en till runda på stan :O
 
C U LATER ALLIGATOR (alligejter) !!!!! /R
 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Hejhej nu äre tisdag!
I söndags var vi på en marknad här i Torelló där dom säljer massa gamla grejer, bara skit.
sen var vi på en middag med skidklubben, det var väl sådär kul :P
 
Igår var jag och Mireia till gymmet och fixade papper att fylla i för att köpa träningskort så idag har jag vart på gymmet för första gången, vi skulle på yoga men vi kom försent så vi körde lite i gymmet istället!
Det var ett fint gym.
 
Igår åkte vi till Vic lite tidigare för att gå på Decathlon, där köpte jag ett par shorts, tights, ett linne och flip-flops! sen skulle vi till skolan, men det var ingen där och dom i receptionen fattade inte engelska så vi tog en tur på stan i Vic istället! hoho.. där blev det sandaler, ballerinaskor, ett linne och en tröja! 
kul med shopping tycker Rebbe! 
 
:) HA DET! <3 BRA <3 SÅ! HÖRS:) VI IMORGON! :) /R
 
 VACKERT LANDSKAP
 

Lördag

Kategori: Allmänt

Japp idag är det lördag.
Vi har vart på marknaden i Vic och kollat lite, massa folk! Vi kollade in la plaza de Vic och lite historiska grejer, typ ett romanskt tempel och katedralen.
Solen har skinit hela dagen, men det har inte vart så varmt i skuggan.
 
När vi kom hem åt vi lunch hos Jans farmor och farfar, det var första gången jag träffade dom, dom kunde inte ett ord engelka och inte så mycket kastellanska heller så jag fattade typ ingenting, men farfarn (som också heter Joan) var intresserad av hundar och jakt så det var ju kul.
 
sen åkte vi hem en stund och sedan vidare upp till nåt berg och gick på en stig där i skogen, det var jättefint! Vi kom fram till ett stort vattenfall som var 35 meter högt, kanske inte låter så mycket med det var fint :)
 
jag ska försöka lägga upp lite bilder, jag har försökt med telefonen men det vill inte funka. Så jag provar med datorn
 
Mvh tekniska Rebbe
Lea, Jag, Martina (2 år) och Jan utanför katedralen i Vic
 
Jan äter nån chokladklubba från på ett café. Barca såklart!
 
 
Marc och Martina, Lea och Jan på väg motvattenfallet
 
Vattenfallet wohooo
 

Cool
 
Det var allt för idag!
Puss och kram /R
 
 
 
 

Skype

Kategori: Allmänt

just nu skypar jag med tobben :D det är kul

hej och hå

Kategori: Allmänt

tiden går ganska fort här!
Idag sov jag till tio typ, det var skönt att inte behöva gå upp med jan!
jag gick upp och duschade och lite sånt och sen satte jag mig på balkongen och solade lite, jag tycker det är så drygt att sola för man blir så svettig, men sen tänkte jag att om man solar typ en kvart varje dag så lär man ju bli brun till slut :P
 
nu är jan i skolan igen, han slutar klockan fem som vanligt och 17.45 har han simning. Simhallen ligger i samma byggnad som ett gym så jag ska höra lite där om priser och sånt så kan man ju träna när jan är i skolan :)
 
det var allt för mig idag!
 
på återseende /R

Lite om familjen

Kategori: Allmänt

Familjen som jag bor i:
Mireia heter mamman och hon är supersnäll, hon pratar så att jag förstår och hon förklarar allt jättebra, hon är typ 37 år tror jag. pappan heter Joan (uttalas djoán) och han är inte så bra på engelska men han försöker haha, han är 38 tror jag och han är också jättesnäll. Dom frågar hela tiden "hur är det med dig" och om jag vill ha nånting att äta.
aja ni fattar, dom är jättetrevliga!
Barnet som jag har hand om heter Jan (Dján uttalas det) och han är fem år, han förstår väldigt mycket engelska, men som man kan förstå tycker han att det är jobbigt att prata engelska. Han var ganska blyg först, men nu har det ordnat upp sig :)
 
en normal dag för mig:
Mireia kör Jan till skolan klockan nio, han är bara fem år så han har inte börjat riktiga skolan än, men det är lite mer skol-likt än dagis. Klockan tolv hämtar jag honom på skolan ocg vi åker hem och leker, spelar fotboll eller nåt sånt. Klockan ett kommer Mireia hem och då äter vi lunch, och klockan tre börjar skolan igen och då åker Jan med Mieria. Skolan slutar klockan fem sen och då är det jag som hämtar, då kanske vi åker till nån lekpark eller hem och leker och tränar engelska med Jan. Mireia slutar klockan åtta på kvällen och Joan klockan sju så vi äter middag när dom kommer hem!
 
I den här regionen av Spanien pratar dom katalanska vilket skiljer sig från vanlig spanska (kastellanska, äh jag vet inte hur det stavas) så då fattar jag absolut nada. Dom vuxna brukar prata kastellanska när jag är med, men ibland använder Jan katalanska ord och då står jag där som ett frågetecken.
 
hejsvejs /R

hej igen

Kategori: Allmänt

Idag har jag kört bil för första gången här.
Jag körde Jan till skolan klockan 9 och sen hämtade jag honom klockan 12 igen, vi åt mat och spelade fotboll och sen tittade vi på tv. Nu är Jan i skolan igen, han började klockan tre och jag ska hämta honom klockan fem :)
Får se vad vi ska hitta på då! kanske träna lite engelska med han så jag fattar vad han säger!

shu! /R

P.S svar på kommentarerna!
Tobbe: ILY2 <3
Sistabossen: jag vet inte vem du är, men jag är dålig på att skriva för att jag tycker att det är jobbigt att skriva långt samtidigt som jag vill berätta mycket :)

tjoho

Kategori: Allmänt

en liten uppdatering från spanien!
I lördags när jag kom fram så gjorde vi en massa, bland annat så käka vi lunch mitt i Barcelona city (Las ramblas)
Sen på kvällen så fick jag panikångest (typ) och tänkte "vad fan har jag gett mig in på?"R
Men i söndags var det mycket bättre och vi for runt i stan här där vi bor. Torelló heter staden, den är ganska liten typ 13.000 invånare!
Igår körde vi jan till skolan, var och hälsade på Jans moster som har tvillingar på 6 månader
sen hämtade vi jan från skolan kl 12, hem och käka mat, spelade lite fotboll och sånt
sen åkte Jan tillbaka till skolan klockan 15.00
sen var jag och Lea (den andra au -pair tjejen här i stan) till en skola och var med på spanskalektioner
det var kul
 
Jag vet redan att jag är sämst på att skriva, men ni fattar
PUSSPUSS/R
 

Tjoho

Kategori: Allmänt