Bexets

Bara så länge det finns stjärnor över oss

Hej

Kategori: Allmänt

Livet som djurgårdare är inte så jävla kul just nu.
Men vi sviker aldrig laget! Alltid oavsett 


Kajsa är också djurgårdare

Höj /R

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Nya möjligheter! Imorgon alltså

Nu har julshowerna dragit igång i grönklitt, det har gått kanon dom här två första showerna! 6 kvar! 
Synd bara att det krockar med jobbet i Leksand, jag trivs väldigt bra där också :)
Nu ska vi kolla på tv!

Hejsvejs /R

En helt vanlig onsdag

Kategori: Allmänt

Tjena alla söta followers!
Igår var det onsdag, det var kul.
Jag har haft väldigt ont i ryggen så jag var sängliggandes hela dagen igår, men jag och Tobbe hade bokat blodgivning klockan 16 så då var det bara att pallra sig dit.
Det var första gången för Tobbe, men det gick bra. Han skulle egentligen få en sån där knapp som man kan sätta på jackan eller tröjan, men personalen glömde bort det så han vart lite besviken.
När man ger blod så får man välja en present. Tobbe tog en funktionströja och jag med! Sen fick jag ta en till present för att jag hade värvat honom, då tog jag en bok som heter "elsas hemligheter" 
Det finns massa presenter att välja mellan, koppar, fat, skålar, tröjor, böcker, glas, mössor, paraply m.m 

Sen åkte vi till Gagnef och hämtade vinterdäcken till pappas bil som vi nu har fått igång, precis lagom till att jobbet börjar i grönklitt! 

Nu ska jag göra lite nytta här hemma, det ser ut som en svinstia!

Hej då /R

Vm-kval

Kategori: Allmänt

Och självklart vart hela Sverige intresserade av fotboll. 

Morsning korsning

Kategori: Allmänt

Jag ligger fortfarande i sängen, det gillar jag.
Idag ska jag Linda och amme på hockey och kolla på Mora och ta en öl eller två.
Jag kollar på hockey för att jag gillar sporten och har jag möjlighet att kolla på Djurgården så blir det ju självklart mycket roligare.
Jag förstår inte kommentaren jag fick på inlägget om fejk-sypportrar. Jag skrev att jag stör mig på människor som är exempelvis i Barcelona (fast det kan ju lika gärna vara här i Mora) och som inte är insatta i sporten, men ska köpa matchtröjor eller andra souvenirer och låtsas att dom är trogna fans.
Jag sa inget om att man inte får kolla på vilken match man vill? Om jag går och kollar på hockey i Mora eller Leksand så gör jag det för att jag tycker att sporten är rolig, det är kul att kolla på hockey. Jag sätter inte på mig en moratröja och låtsas att jag hejar på dom?
Jag skulle gärna vilja ha ett svar på hur du som skrev denna kommentar tänker?
Menar du att om man är äkta djurgårdare så får man inte gå och kolla på någon annan match? 
Jag känner leksingar som kollar på Moras matcher och moringar som kollar på Leksands matcher. Vad spelar det för roll? 
Jag stör mig inte på folk som går och kollar på matcher, jag stör mig på folk som beter sig som fans när dom egentligen inte har någon koll på varken laget eller sporten. 

Tack och hej /R


Besiktning

Kategori: Allmänt

Jag ska besiktiga tobbes bil idag klockan 11, ingen big deal liksom pm det inte vore för att jag har aldrig någonsin besiktigat en bil och den gått igenom!!! Hoppas att denna trend bryts idag, för nå fler krånglande bilar orkar jag inte med!! 


Dt.se

Kategori: Allmänt

Tror jag ska söka jobb på dt som korrekturläsare. Helt ärligt. Vilken bra idé jag fick nu! Jag ska fila på ett mail tills imorgon!
I'll keep you updated! 

"En svart Volvo sedan, dock ingen kombi" 
Ett enkelt "alltså" istället för "dock" (eller helst utesluta tillägget om kombi) hade gjort hela artikeln helt okej att läsa! 

Synd att dt.se-appen är den enda app som finns för nyheter för oss i Dalarna, eller har jag missat någon? :)

Godnatt /R

Bloglovin

Kategori: Allmänt

Fler saker som stör mig

Kategori: Allmänt

Tjena!
Kul med lite respons från förra inlägget, alltid skönt att få skriva av sig och ännu roligare när folk håller med! Alla kan inte tycka lika, det kommer ingen någonsin kunna ändra på och jag tror inte heller att någonting blir bättre bara för att jag skriver det på min blogg, jag gör detta endast för min egen skull och inte för någon annans! 

Jag har två stycken nyhetsappar på min telefon, Aftonbladet och dt.se
Som de flesta som läser Aftonbladet redan har konstaterat så är de grymt dåliga på svenska, har missvisande rubriker med mera. Jag har stått ut med felstavningar och särskrivningar under så lång tid att jag numera knappt lägger märke till dem, men bär jag läser dt.se så är det så sjukt störande att jag inte kan fortsätta läsa. Är det verkligen så fruktansvärt svårt att som journalist stava rätt och korrekturläsa artiklarna innan publicering? 
Jag stavar fel och skriver konstiga meniningar här på bloggen men det beror på att jag inte läser igenom det jag skrivit en extra gång, och varför ska jag göra det när jag inte får betalt för det?
Folk som får betalt för sitt jobb ska göra det bra och så är det bara.
Snälla dt och alla andra felskrivande journalister - avgå! En screenshot från dt.se - hitta felet!


Jag får tycka vad jag vill /R

Saker som stör mig

Kategori: Allmänt

hej där
Tänkte bara skriva av mig lite om saker som stör mig sjukt mycket.
Det finns såklart många saker man kan störa sig på, många saker som jag störs av dagligen, men inte orkar lägga energi p men fortfarande inte tänker ta upp här och nu för då blir det väl ett jävla liv.
Idag ska jag skriva om så kallade "supportrar" som går på kända matcher och klär sig i lagets tröjor och inte kan ett dugg om laget, inte har hjärta för laget och framförallt inte bryr sig överhuvudtaget om laget.
Såg en bild på insagram på ett par som var i usa och kollade på en nhl-match iklädda supportertröjor.
Nu kan inte jag bara ta förgivet att detta par inte brinner för laget eller en kan nmågonting om hockey, men det var det som drog igång min tankeverksamhet och jag minns när jag var på en fotbollsmatch i Barcelona.
Jag åkte dit med min au-pairfamilj och jag gjorde detta för att jag är intresserad av fotboll och för att jag ville känna stämningen på Camp Nou (uttalas föröring "kamp nå" och inte "kamp nooouu" som vissa. även så kallade "insatta) då det var final i spanska supercupen mellan barca och atletico madrid. Jag hade sett fram emot denna match eftersom att den skulle bli den enda hemmamatch för Barca jag hade möjlighet att se innan jag skulle återvända till Sverige. Jag hade aldrig vart på en sån stor match förut och jag målade upp en bild av stor klack och magisk stämning.
När vi kommer till arenan och ska gå in så ser jag ett hav av blåröda tröjor och även månda gulröda (bortastället) jag lade märke till att de flesta av tröjbärarna var blonda och såg absolut inte spanska ut, men det är väl okej.
Väl innte på matchen så var stämningen ungefär lika hög som när drakarna tar emot almtuna hemma.
båda kortsidorna var fyllda till taket, där de billigaste biljetterna fanns. Många kunde inte ens sången som spelas inför varje match och även finns textad på tv-skärmarna.
Själva matchen i sig bjö
d inte på mycket, Messi missade en straff var väl det enda nämnvärda.
Jag minna att jag kände efteråt en så enorm besvikelse. FC Barcelona som ska vara en av världens största klubbar har ju självklart sina suppertrar, men jag kan då lova att 80% av alla som hade någon fort av barcautstyrsel var turister som var där och knäppte kort på sig själva och arenan! Det gjorde mig så grymt irriterad!
Jag skulle aldrig i hela mitt liv sätta på mig något annat lags tröja bara för att man är och kollar på den matchen. Är jag ensam om att tycka detta?
Att om man inte är intresserad av varken sporten eller laget så ska man inte springa runt som nåt jävla låtsas-fan och ropa "HEJAHEJA" det är för mig helt obegripligt hur vissa fungerar. Samtidigt vet jag att det är exakt detta som lagen går runt på - att sälja supportetprylar till turister.
Hade det kommit nån jävel med en djurgårdströja och inte ens vet vad icing är så hade jag skämts. Jag undrar hur den "riktiga" barca-publiken känner eller hur laget känner när man har så många fejkfans.
usch och fy säger jag, det äcklar mig.
 
Som sagt så gick jag på matchen för att känna stämningen och se fotboll i världsklass, men jag hade inte en supporterpryl på mig, gör detta att min upplevelse är mindre värd?
 
 
Här i bloggen skriver jag om saker som intresserar mig och om detta inte var intressant för dig som läsare så hoppas jag att du har slutat läsa för länge sedan.
 
 
 
Hate Fake /R